Aafje boekt succes met contractuitbreiding

4 juli, 2023
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Aafje heeft dankzij het traject van Het Potentieel Pakken al 238 uur per week (6.61 FTE) aan contractuitbreidingen gerealiseerd. Bovendien is ook het werkplezier en werk-privé balans van medewerkers hiermee vergroot. Een mooi voorbeeld van hoe je het potentieel kunt pakken met creatieve oplossingen als ‘moederroutes’ of juist de zorgvraag uitsmeren over de dag.

Het verandertraject ‘Jouw contract, jouw bewuste keuze’ van stichting Het Potentieel Pakken had een aantal doelstellingen

➡️ medewerkers een bewuste keuze laten maken over hun contractgrootte,

➡️ grotere contracten realiseren voor medewerkers die dat willen,

➡️ werkplezier en werk-privé balans vergroten,

➡️ gezond roosteren met optimale benutting van medewerkers

‘Meer werkplezier’

Dit doel is bereikt! De resultaten zijn fantastisch. Aafje heeft dankzij dit traject al 238 uur per week (6.61 FTE) aan contractuitbreidingen gerealiseerd. Een prachtig ‘hard’ kwantitatief resultaat, maar de ‘zachte’ kwalitatieve resultaten zijn minstens zo mooi. Een medewerker thuiszorg Rotterdam zei bijvoorbeeld:

“Het traject heeft ons team veel gebracht; langere routes, minder uitzendkrachten en veel nieuwe klanten erbij. Alles bij elkaar vergroot dit ons werkplezier ook enorm”

‘Het traject’

Medewerkers hebben deelgenomen aan verschillende sessies. De dialoogsessie creëerde bewustwording: welke invloed heeft het aantal contracturen op werk-/privébalans, financiële zelfstandigheid, pensioen en toeslagen? Vervolgens werden het rooster en het dienstenpatroon besproken tijdens zogenaamde (team)roostersessies. Hoe kan Aafje langere diensten realiseren en wat betekent dat voor de inzetbaarheid van medewerkers? Worden routes niet te zwaar?

Aafje vroeg medewerkers ook wat er moet veranderen om het werken van meer uren mogelijk te maken. Naar aanleiding van de reactie op deze vraag zijn op basis van de wensen roosters aangepast en bijvoorbeeld ‘moederroutes’ ingesteld zodat medewerkers tijdens schooltijd kunnen werken, maar ook diensten van 8 uur waarbij we de zorgvraag meer spreiden over de dag. Ook is medewerkers gevraagd of zij meer uren zouden willen werken. Een groot deel van de medewerkers gaf daarop aan inderdaad meer te willen werken.

Lees meer: https://www.hetpotentieelpakken.nl/aafje-contractuitbreiding-intensief-verandertraject-afgerond/

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.