AanDeBak-garanties uitgereikt aan studenten van Albeda Zorgcollege

14 december, 2020
WERVEN & TOELEIDEN

Woensdag 9 december namen Meagan, Furkan en Norah, studenten van de opleiding Mbo-verpleegkundige bij Albeda Zorgcollege, hun AanDeBak-garantie in ontvangst.

De certificaten werden uitgereikt door Arnold Roggeveen, programmasecretaris bij deRotterdamseZorg. Met dit certificaat zijn de studenten verzekerd van hun eerste baan in de zorg bij afronding van hun studie. Zonder sollicitatie gedoe!

Feestelijke overhandiging
Door de coronatijd was een feestelijke overhandiging van het certificaat aan alle studenten, die nu in opleiding zijn, niet mogelijk. Bij Albeda Zorgcollege gaat het in totaal om 188 studenten van de bol opleiding Verzorgende-IG (niveau 3) en 180 studenten van de bol opleiding Mbo-verpleegkundige (niveau 4). Zij ontvangen hun certificaat per post.

Wat is een AanDeBak-garantie?
De AanDeBak-garantie is een baangarantie voor jongeren uit Rotterdam Zuid (postcodegebied 3071 -3089). Zij hebben gekozen voor één van de geselecteerde mbo-opleidingen in de zorg, techniek, bouw, logistiek, kinderopvang of veiligheid.

NPRZ
De garanties zijn onderdeel van het project BRIDGE, een langlopend project van Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), met als doel opleidingskeuzes van jongeren in Rotterdam Zuid in lijn brengen met de vraag vanuit de arbeidsmarkt.

Voor de jongeren is het werk in de zorg aantrekkelijk en het biedt goede perspectieven voor hun toekomst. Voor de zorg biedt dit de mogelijkheid om te werken aan een continue en goede instroom van nieuwe medewerkers in hun sector. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.