€234.5 miljoen beschikbaar voor tijdvak 4 SectorplanPlus, einddatum verlengd

15 december, 2020
LEREN & ONTWIKKELEN

Het ministerie van VWS heeft onlangs besloten om landelijk €234.5 miljoen te reserveren voor tijdvak 4 van SectorplanPlus. Oorspronkelijk was voor dit tijdvak €134 miljoen beschikbaar wat is opgehoogd met vrijgevallen subsidie uit de vorige tijdvakken. Voor de regio Rotterdam Rijnmond komt hiervan circa €16.5 miljoen beschikbaar. Een fors bedrag wat in de regio volledig ingezet kan worden voor het opleiden en bijscholen van zorgprofessionals.

Bovenop het totaal beschikbare subsidiebudget van tijdvak 4 stelt het ministerie landelijk een bedrag van 22,5 miljoen euro beschikbaar specifiek voor Corona-gerelateerde scholingen. De looptijd van de corona-subsidie is vastgesteld t/m 31 maart 2021. Tot die tijd kan gebruik worden gemaakt van de corona-subsidie voor trainen en/of inwerken van nieuwe extra medewerkers en corona gerelateerde scholingen voor zittende medewerkers.

Tot slot heeft het ministerie van VWS besloten om de einddatum van tijdvak 4 te verlengen tot 23 augustus 2022 (dit was 31 december 2021). In de praktijk blijkt namelijk dat diverse scholingstrajecten tijdens de Coronacrisis hebben stilgelegen. Dit geeft zorgorganisaties de ruimte om de voorgenomen opleidingsactiviteiten uit te voeren over een langere looptijd.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.