Belangrijkste overheidsbesluiten voor de arbeidsmarkt Zorg en Welzijn op een rij

17 september, 2020
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Tijdens Prinsjesdag zijn de Miljoenennota én de brief over de arbeidsmarkt in de zorg & welzijn gepubliceerd. Twee relevante stukken met belangrijke overheidsbesluiten voor de arbeidsmarkt zorg & welzijn.

Arbeidsmarktbrief Zorg & Welzijn

In de Arbeidsmarktbrief van het kabinet aan de Tweede Kamer geeft het kabinet aan het belang te onderschrijven dat professionals nu en in en de toekomst graag gaan en blijven werken in de sector zorg en welzijn. Er worden investeringen aangekondigd die moeten leiden tot meer waardering, minder werkdruk en een beter loopbaanperspectief voor zorgverleners.

Het is goed te merken dat de arbeidsmarktproblematiek binnen de sector zorg en welzijn nu nog meer dan voorheen de aandacht heeft van het kabinet. De aangekondigde plannen richten zich met name op het behoud van zorgprofessionals, iets waar wij als deRotterdamseZorg ons al jaren voor inzetten.

Wat staat er in de Miljoenennota over Zorg en Welzijn?

RegioPlus heeft naar aanleiding van de Miljoenennota een prinsjesdagmemo geschreven. Hierin zijn alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota samengevat die relevant zijn voor de sector Zorg en Welzijn. Overzichtelijk op een rij wat belangrijk is. Je vindt de memo hier.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.