Digitale bijeenkomst – wettelijke verplichtstelling Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn

14 september, 2020
Netwerk

Hierbij nodigen wij je graag uit voor een digitale bijeenkomst over de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn, waarbij je invloed kunt uitoefenen op het wetsvoorstel. Eind 2018 heeft Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aangegeven het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn verplicht te willen stellen. Momenteel werkt het ministerie van VWS aan een conceptwetsvoorstel om dit te realiseren.

Datum en tijdstip

Dinsdag 13 oktober 2020
13:30 – 15:00 uur
Aanmelden

 

Jouw mening telt

Het doel van de online bijeenkomst is om vanuit de praktijk inzicht te krijgen in hoe partijen naar dit wetsvoorstel kijken. Het ministerie van VWS wil graag van jou horen wat de verplichtstelling zou betekenen voor jouw werk en organisatie en wat jouw ideeën zijn over uitvoerbaarheid ten aanzien van een wettelijke verplichtstelling. Om deze reden organiseren de werkgeversorganisaties van RegioPlus in samenwerking met het ministerie van VWS een online bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 oktober van 13:30 – 15:00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst zullen onder meer de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Waarschuwingsregister verplicht voor alle zorgorganisaties?
  • Waarschuwingsregister verplicht voor welk type misdragingen van medewerkers?
  • Waarschuwingsregister als aanvulling op de VOG?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, HR-functionarissen, kwaliteitsmedewerkers, leden-ondernemingsraden, aandachtsfunctionarissen en anderen die geïnteresseerd zijn in de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister.

Denkt je graag mee over het wetsvoorstel? Meld je dan nu aan!

Ga voor meer informatie over het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn naar de website.

 

Graag tot 13 oktober!

Headerphoto: Pixabay

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.