Deelnemers gezocht voor programma LEF! 2021

24 juni, 2021
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Zie jij kansen voor verbeteringen binnen de zorg of op de werkvloer? Maar mis je handvatten om de verandering ook daadwerkelijk in gang te zetten? Dan is het LEF! talentenprogramma iets voor jou!

Wat is het programma LEF!?

Het doel van LEF! is zorgmedewerkers in het primair proces of in een ondersteunende dienst die verandering willen vormgeven te versterken. Dit doen we met coaching, intervisie, inspiratie, training en praktijkopdrachten. Leiding geven aan veranderingen kan niet zonder persoonlijk leiderschap. Daarvoor hebben we dus veel aandacht. Bij de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap gaat het erom jezelf echt goed te leren kennen. Wat zijn je persoonlijke drijfveren, waarden, talenten en valkuilen? Wat is jouw ambitie? Maar dat is niet het enige. Want hoe stem je jouw ambitie af op die van je omgeving en hoe beïnvloed je die omgeving? Het is belangrijk daarbij samen te werken met anderen binnen en buiten je organisatie om tot win-win-oplossingen te komen. Dan kan je ervoor zorgen dat jouw vernieuwende ideeën worden omarmd en doorgevoerd. Het ontwikkelen van een netwerk is daarbij belangrijk. Door mee te doen aan LEF! wordt je sociale slagkracht groter en bereik je meer.

Met LEF! krijgen deelnemers  de kans om sector overstijgend naar de zorgtransitie te kijken. Welke ontwikkelingen zijn er en hoe beweeg ik me daarbinnen? Het gaat daarbij ook om het versterken van de samenwerking binnen de eigen organisatie maar ook tussen organisaties. Samen kom je verder.

Dus deins jij niet terug voor het aangaan van aanzienlijke veranderingen en uitdagingen in de zorg? Wil jij de change agent zijn binnen jouw organisatie? Kortom, heb jij lef? Dan biedt het programma LEF! van deRotterdamseZorg jou de kans om je nog verder te ontwikkelen.

We zoeken professionals met lef en groeipotentie, die van buiten naar binnen willen denken en die niet bang zijn om een uitdaging aan te gaan. Je gaat met maximaal 11 andere talentvolle professionals aan de slag, stimuleert elkaar in persoonlijke groei en bouwt tegelijkertijd een groot netwerk op in de zorg.

Aanmelden kan tot 6 september.
De 13e editie start 30 september 2021 en heeft een doorlooptijd van een jaar.

Wat heb je nodig om deel te kunnen nemen aan LEF!?

 • HBO- of WO-opleiding
 • Bereidheid om tijd, ook eigen tijd, en energie in het programma te steken
 • Steun van je eigen organisatie
 • Aangetoonde ambitie om zelf te ontwikkelen
 • Stevige groeipotentie, met name op de onderstaande competenties

 

Welke competenties staan in het programma?

 • Vermogen tot zelfreflectie en zelfsturing: vermogen en bereidheid om te reflecteren op eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag en bereidheid eigen gedrag aan te passen.
 • Samenwerkingsgerichtheid en netwerken: van ik naar wij, zoeken en onderhouden van contacten en samenwerking met anderen ook zonder korte termijn voordeel of winst. Bijdragen willen leveren aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer dit niet van direct persoonlijk belang is en de eigen werkzaamheden overstijgt. Zet zich in om samen met anderen op een effectieve manier gemeenschappelijke doelen te bereiken door duidelijk en open te communiceren.
 • Lef!: durf om initiatief te nemen, dingen te proberen, te falen en opnieuw te beginnen. De durf om fouten te maken, deze toe te geven, te analyseren waarom het fout ging en hiervan te leren. Lastige situaties aanpakken: er niet omheen lopen. Durf om hoofd boven het maaiveld uit te steken.
 • Beïnvloedings- en aanpassingsvermogen: in staat zijn om draagvlak te verwerven voor het eigen standpunt en ideeën; identificeren van stakeholders en deze betrekken, overtuigend presenteren, gebruikmaken van reacties van anderen, vasthouden met souplesse.
 • Pro-activiteit en innovatief denken: het vermogen vooruit te denken en te anticiperen op ontwikkelingen, initiatiefrijk, problemen zien als kansen voor vernieuwing, buiten de kaders denken. Daarbij ook willen leren van oplossingen en ontwikkelingen in andere sectoren dan de zorg en deze vertalen naar mogelijkheden voor de zorg.

Wat moet je doen als je wilt deelnemen?

De organisatie waar je voor werkt zal zelf een selectieprocedure uitvoeren voordat je wordt aangemeld bij Lef!

Aanmelding kan via lef@drz-projecten.nl met de volgende gegevens:

  • Motivatiebrief van de deelnemer met daarin:
   • Wat maakt dat je graag wil deelnemen?
   • Hoe ben jij nu al bezig met je eigen ontwikkeling?
   • Hoe pas jij bij de doelen van het LEF!-programma en het profiel voor deelnemers?
   • Wat hoop je uit het programma te halen: welke ontwikkeldoelen heb je, waarin wil je graag groeien?
   • Wat kom jij de groep brengen?
  • Actueel CV van de deelnemer

  Ondersteuning voor deelname door de leidinggevende van deelnemer d.m.v. het ingevulde formulier.

Meer informatie:

Bekijk hier de LEF! folder.

Mocht je vragen hebben over het LEF! talentenprogramma dan kun je mailen naar lef@drz-projecten.nl 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.