Elke zorgverlener digivaardig: Wat doe jij en jouw organisatie om iedereen digivaardig te maken?

29 oktober, 2020
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Digitaal werken is niet meer weg te denken. Of we nu thuiswerken of bezig zijn met digitale middelen op de werkvloer, we hebben er steeds meer mee te maken. Door de coronacrisis is dit nog noodzakelijker geworden en is digitalisering in de zorg in een sneltreinvaart gegaan. En als we kijken naar de toekomst van de zorg dan zal de inzet van technologie een steeds grotere rol gaan innemen in het werk van de zorgprofessional.

Hoe digitaal vaardig is jouw organisatie? Zonder dat we daar altijd zicht op hebben, blijkt 1 op de 10 zorgmedewerkers digibeet te zijn. Het digivaardig maken van medewerkers kan een tijdswinst opleveren van gemiddeld 100 uur per medewerker per jaar en heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en het werkplezier van jouw medewerker. Daarnaast draagt het bij aan de kwaliteit van de zorg en zorgt het voor behoud van jouw onmisbare zorgmedewerker.

Er is een compleet programma ontwikkeld, Digivaardig in de Zorg, die zorginstellingen en hun medewerkers ondersteund om de digitale vaardigheden te verbeteren. Op www.coalitiedigivaardigindezorg.nl vind je veel informatie over de diverse mogelijkheden. Inmiddels zijn er al een aantal organisaties in Rotterdam aan de slag om de medewerkers digitaal vaardiger te maken. Zo start Franciscus begin 2021 met een aantal afdelingen die als koploper aan de slag gaan om dit implementeren op de werkvloer en is Lelie zorggroep heel blij met haar digicoaches die de medewerkers helpen om digivaardiger te worden.

In ons jaarplan van 2021 willen we als deRotterdamseZorg alle organisaties laten kennismaken, informeren en inspireren op het onderwerp Digivaardig in de Zorg. Daarnaast gaan we ook graag met jullie aan de slag om het onderwerp verder uit te werken binnen jouw organisatie en kijken we waar we kunnen ondersteunen. Benieuwd wat Digivaardig in de Zorg voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Roos Stijger roos.stijger@derotterdamsezorg.nl of bel 06-46877478 voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten over de nut en noodzaak van digitale vaardigheden en ben je nieuwsgierig wat dit voor jou en jouw organisatie betekent. Meld je dan snel aan voor deze Webinars, gegeven door Suzanne Verheijden, de digivaardigheid expert. Interessant voor jou en jouw collega’s:

 

Leiderschap in tijden van digitalisering in de zorg – 11 november https://derotterdamsezorg.nl/nieuwsbericht/leiderschap-in-tijden-van-digitalisering-in-de-zorg/

 

Werkconferentie Digivaardig in de zorg – 19 november https://derotterdamsezorg.nl/evenement/7e-werkconferentie-digivaardig-in-de-zorg/

 

Sterk in je Werk week

In de Sterk in je Werk week, die georganiseerd wordt van 23 tot 27 november, zullen er ook 2 Webinars aangeboden worden over Digivaardig. Maandagmiddag 23 november voor de zorgverlener en donderdagmiddag 26 november voor HR en (lijn)management. Beiden tussen 15:00-17:00. Zet ze alvast in je agenda en inspireer je medewerkers om aan deze week deel te nemen. Tijd en aandacht voor jouw en hun ontwikkeling, loont altijd! Meer informatie vind je op www.sterkinjewerkweek2020.nl

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.