Toolbox Onboarding gelanceerd!

27 oktober, 2020
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Vandaag is de Toolbox Onboarding gelanceerd. Diverse zorgorganisaties stelden gezamenlijk binnen deRotterdamseZorg een toolbox samen met tips en trics voor een warm welkom van nieuwe zorgmedewerkers.

Het is zorgwekkend dat met name nieuwe zorgmedewerkers kort na indiensttreding de organisatie weer verlaten. Om zorgmedewerkers beter te begeleiden bij de start van hun loopbaan en uitval te voorkomen hebben we binnen deRotterdamseZorg deze toolbox Onboarding ontwikkeld. De toolbox bestaat uit instrumenten die succesvol in andere sectoren zijn ingezet. HR-managers vinden in de toolbox een variatie van instrumenten die nieuwe medewerkers boeien en binden aan de organisatie en sector. Met meer aandacht voor de onboarding daalt het aantal zorgprofessionals dat vroegtijdig weggaat en zijn nieuwe medewerkers sneller productief na start indiensttreding.

Voor en door deelnemers

Deze toolbox gemaakt door en uitsluitend vóór deelnemers van deRotterdamseZorg. Om die reden stellen wij het document alleen beschikbaar via de hoofden P&O van deelnemers van deRotterdamseZorg.

 
Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.