Her-start programma regionale stagecoördinatie

16 februari, 2024
LEREN & ONTWIKKELEN

Behoud van studenten voor zorg- en welzijnsopleidingen is ons doel met het hernieuwde Student Succes programma, voorheen bekend als regionale stagecoördinatie. Want de student van nu is de zorgprofessional van de toekomst! Sinds 2018 werken we intensief samen in de regio rondom het opleiden van stagiairs en leerlingen. Het programma is opnieuw gelanceerd na een grondige herziening van visie en doelen.

Onze visie: “Vanuit zorg- en onderwijsinstellingen streven we ernaar de aantrekkelijkheid van onze zorg- en welzijnsopleiding te versterken, met het besef dat de huidige student de toekomstige zorgprofessional is. We voorzien in hun ontwikkelbehoefte door een duurzame opleiding te bieden, die niet alleen actueel is maar ook gericht op de (toekomstige) uitdagingen in de sector”​.

Strategische doelen bevatten het verbinden van generaties, samenwerking tussen zorg en onderwijs, gepersonaliseerde begeleiding, flexibel en persoonlijk onderwijs, en het stimuleren van de veranderkracht van studenten. We zetten ons in voor de regionale stagecoördinatie (StageMonitor), studenteninspraak, VR-onderwijs en het lerend netwerk leercultuur. Bovendien onderzoeken we de redenen voor uitval van studenten in de regio en welke initiatieven al plaatsvinden om studenten te behouden. Op basis hiervan zullen we vervolgacties bepalen.

Het programma student belooft een mooi programma te worden, waarmee we er in de regio voor gaan zorgen dat de studenten niet uitvallen, maar juist floreren en enthousiast blijven over de zorg. Dit om ze een mooie toekomst in de zorg te geven.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.