Hoe willen Capelle- en Krimpenaren ouder worden?

26 oktober, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Als wij voldoende voorbereid willen zijn op de (ouderen)zorg van de toekomst dan moeten wij vandaag beginnen. In Capelle aan den IJssel en Krimpen aan de IJssel doen ze dat al wat betreft ouderenzorg. De afgelopen maanden hebben 6 ouderenzorgorganisaties gesprekken gevoerd over de toekomst van de ouderenzorg met ouderen en jongeren. Op 22 september vond het vervolg plaats tijdens een debatavond ‘Morgen gebeurt het’. Een mooie samenwerking tussen ouderenzorgorganisaties De ZellingenHSB de VijverhofAafje thuiszorg huizen zorghotelsCedrahStichting Humanitas Rotterdam en Rijnmond en Lelie zorggroep. Een prachtig voorbeeld van voorbereiden op de toekomst.

Tijdens de debatavond spraken diverse panelleden met elkaar en met inwoners over morgen. Hoe willen Capelle- en Krimpenaren ouder worden? Bijna 300 inwoners namen deel en lieten hun stem horen.

Een toekomstbestendige ouderenzorg vraagt om aandacht voor wat ouderen nog wél kunnen en wat ze zelf belangrijk vinden in het leven. Maar ook om goede samenwerking tussen zorgorganisaties, woningcorporaties en gemeenten. Voorbereiden op de inzet van technologie en verwachtingen bespreekbaar maken. ‘Nu al nadenken over het ouder worden,’ zegt één van de deelnemers. ‘Dat moet iedereen zich meer eigen gaan maken.’

Nieuwsgierig naar de hele avond? Lees verder of kijk de compilatievideo.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.