Inspirerend afscheidssymposium José Rigter

11 juli, 2023
Netwerk

“Je kunt je kwetsbaarheid veel kleiner maken door het gezamenlijk te doen!” of “We moeten kijken waar we gezamenlijk als regio het verschil kunnen maken!” – dit is een van de krachtige uitspraken uit het interview met José Rigter.

José heeft jarenlang toegewijd gewerkt aan regionale samenwerking op de arbeidsmarkt in de zorg en op verschillende manieren bijgedragen aan het succes in de regio. Tijdens het afscheidssymposium op 4 juli zijn we samen in een inhoudelijk programma gedoken dat José nauw aan het hart lag: strategische personeelsontwikkeling. Stap uit de waan van de dag en laten we ons voorbereiden op de toekomst. Niet alleen analyses maken, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen en de mensen betrekken die echt bij de verandering betrokken zijn.

Na een overzicht van de ontwikkelingen in de zorg, met een blik op de toekomst (Spoken Word Missie zorg 010), heeft Hanneke Moonen van Moon-HRM alle aanwezigen meegenomen in een werkatelier over Strategische Personeelsontwikkeling (SPO). Hierbij hebben we zowel de inhoud van SPO besproken als de praktische toepassing ervan binnen naar eigen team en afdeling. Voor sommige aanwezigen was dit helemaal nieuw, terwijl het voor anderen een moment van bewustwording was. Het voeren van dialogen, het verbinden, het vertalen en het experimenteren stonden centraal.

Na het inhoudelijke thema stond het afscheid van José centraal, waarbij zowel terug- als vooruitgeblikt werd, met een lach en een traan!

Het was een inspirerende middag waarin we daadwerkelijk in beweging zijn gekomen om uit de dagelijkse drukte te stappen en op een toekomstbestendige manier te werk te gaan. José heeft zich met al haar gedrevenheid ingezet om dit vorm te geven, zoals niemand anders dat kon. Als je meer wilt lezen over José en haar rol in de regio, lees dan haar interview.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.