Jaarverslag 2019 online!

5 oktober, 2020
Netwerk

In een periode waarin het coronavirus de maatschappij verandert en de zorgsector nog meer onder druk zet, presenteren wij ons publieke jaarverslag 2019. Een jaar waarin we al onze aandacht konden besteden aan onze maatschappelijke opdracht: de zorg van de regio Rijnmond voorzien van voldoende, goed opgeleid personeel. Wij kijken met trots terug op de onderlinge samenwerking en de resultaten die we vorig jaar met elkaar hebben geboekt.

De 32 aangesloten zorg- en onderwijsinstellingen werkten in 2019 samen aan het terugdringen van de tekorten op de arbeidsmarkt Zorg en welzijn. Om te slagen in deze opdracht gebruikten we de kracht van het collectief zodat drempels verdwijnen, kansen ontstaan en ontwikkelingen versnellen. Er zijn vele acties op gedaan. Van het begeleiden van zij-instromers, het zoeken naar verkorte opleidingsmogelijkheden en het aantrekkelijk maken van de sector tot het faciliteren van een zachte landing voor nieuw zorgpersoneel, het belonen van innovatieve ideeën en het terugdringen van de tekorten in specifiek de acute keten en op de OK. Stuk voor stuk projecten waarin we gezamenlijk, als één Rotterdamse zorg, zorgen voor meer zorgprofessionals.

Een overzicht van de projecten die wij in 2019 gezamenlijk uitvoerden vind je in het jaarverslag. Daarnaast hebben we enkele bijzondere mijlpalen uitgelicht, vertelt een hoofd P&O over de kracht van samenwerking binnen deRotterdamseZorg en tonen we enkele cijfers over de arbeidsmarkt.

Klik hier voor het jaarverslag 2019!

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.