‘Kom zorgen dan!’ Zorg en Welzijn start nieuwe jongerencampagne

24 mei, 2022
WERVEN & TOELEIDEN

Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Het is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder deRotterdamseZorg – en bureau Mensch.

Dit label is de jongerenversie van de succesvolle campagne ‘Ik Zorg’. Via aansprekende communicatie-uitingen worden jongeren naar www.ontdekdezorg.nl/studie geleid, waarop zij alle relevantie informatie kunnen vinden over wat het werken in de zorg inhoudt.

Talent inzetten
De centrale boodschap is dat elk talent welkom is binnen de zorg: talenten die de jongeren al hebben, maar waarvan ze zich vaak niet beseffen dat dit juist krachten zijn die ze in hun toekomstige werk kunnen inzetten. Teamspelers, aanvoerders, luisterende oren en energieke stuiterballen: voor elk talent is een passende zorgopleiding te vinden. Deze talenten en het werken in de zorg worden met fotografie dichtbij de leefwereld van de jongeren gebracht. Vervolgens worden ze uitgedaagd om hier actie op te ondernemen. ‘Dus wat houdt je tegen… Kom zorgen dan!’.

 

Doe mee!
Het label is net als de ‘Ik Zorg’-campagne open source: elke zorg- en welzijnsorganisatie en onderwijsinstelling wordt uitgenodigd om ook via ‘Kom zorgen dan!’ te communiceren richting jongeren. De toolkit is te downloaden via www.ontdekdezorg.nl/studie.Er zijn uitingen gemaakt vanuit ziekenhuiszorg, ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg, eerstelijnszorg, jeugdzorg en welzijn. In de toekomst kunnen nieuwe uitingen toegevoegd worden. Als organisatie kun je deze nieuwe middelen gemakkelijk aanpassen naar beroepen binnen jouw organisatie, zoals: ‘Hart van goud? Word verzorgende dan!’ of ‘Geboren captain? Word begeleider dan!’.

In het najaar van 2022 zal landelijk campagne gevoerd worden door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus.

 

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.