Kosteloos een MBO certificaat behalen via de Nationale Zorgklas

28 januari, 2022
LEREN & ONTWIKKELEN

In het kader van de voortdurende Coronacrisis stelt het ministerie van VWS dit jaar €2,5 miljoen subsidie beschikbaar aan de Nationale Zorgklas (NZK). Met deze subsidie kan een zorgorganisatie kosteloos haar medewerkers een opleiding via de NZK aanbieden. De NZK voorziet in verschillende opleidingen die volledig online worden verzorgd:

  1. Crisisscholing: versneld trainingsaanbod voor nieuwe instromers en herintreders tijdens de coronacrisis. Dit zijn trainingen tot ondersteunend zorgverlener of begeleidend zorgverlener.
  2. MBO-certificaten: snel behalen van belangrijke onderdelen van zorgopleidingen zodat een medewerker sneller (breder) inzetbaar is. De MBO-certificaten die mogelijk zijn betreffen Individuele basiszorg verlenen (Helpende Zorg & Welzijn), Individuele zorg verlenen (Verzorgende IG) en Individuele ondersteuning verlenen (Maatschappelijke Zorg).

De doelgroepen waarvoor NZK-opleidingen interessant kunnen zijn, zijn breed. Dit kunnen medewerkers zijn die in dienst zijn gekomen via een “coronabaan” en door willen leren, maar ook (nieuwe) medewerkers en vrijwilligers die zich graag willen “opscholen”.

Deze kans is beschikbaar in geheel 2022, maar medewerkers die geschoold moeten worden kunnen niet later starten dan 1 mei 2022. Wees er dus snel bij!

Meer informatie en gebruik maken van deze subsidie klik hier.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.