Leidinggevende van de toekomst

21 februari, 2022
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Het zorglandschap is in verandering, daar kunnen we niet meer omheen. Wat dit betekent voor de zorgprofessional is mooi in beeld gebracht in de 3D-print.
Dat dit ook verband houdt met het leiderschap in de zorg en dat ook dit verandering vraagt is meer dan logisch. Maar wat betekent dit dan precies?

De deelnemers van LEF!-12 hebben met elkaar een onderzoek gedaan naar de leidinggevende van de toekomst. Onlangs presenteerden zij hun onderzoeksrapport, een interessant document voor iedereen die zich bezighoudt met verandering in de zorg. Eén van de resultaten is een infographic met heldere kaders over de verwachting van de leidinggevende van de toekomst. Deze infographic kan als praatplaat gebruikt worden binnen zorgorganisaties om het gesprek aan te gaan over de leidinggevenden van de toekomst. Tot slot, bevelen de LEF!-12 deelnemers aan een vertaalslag te maken op het ‘Hoe’. Hoe stomen we vanuit regionaal samenwerken de leidinggevenden van vandaag klaar voor de toekomst?

Doe mee!

Een belangrijke sleutel voor verandering en het centraal zetten van de medewerkers ligt bij de direct leidinggevende. Hier worden binnen deRotterdamseZorg al hele mooie dingen in gedaan in de individuele zorgorganisaties. Ook is het vaak onderwerp van gesprek bij verschillende netwerktafels. Tegelijkertijd ontstaan er kansen als we met elkaar de grotere beweging maken. Heb jij ideeën, behoeften, inspiratie of vraagstukken die je gezamenlijk met het netwerk wilt oppakken? Mail het aan programmamanager Marlies van Vianen.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.