Lancering programma “Sterke Start”

16 januari, 2024
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

We streven naar een veerkrachtige zorg waarin jonge professionals met passie en werkplezier werken.​ Daarom start deRotterdamseZorg met het programma “Sterke start”. Het programma sterke start heeft als doel om de jonge zorgprofessional te behouden voor de zorgsector. Dit gaan we met elkaar doen door de overgang van onderwijs naar zorg te versoepelen en de jonge professionals een goede start in de praktijk te geven.

Het programma Sterke Start is begonnen met een inzichtenonderzoek, dat eerder werd gepubliceerd en waarover ook een podcast is uitgebracht. Hieruit hebben we waardevolle informatie verzameld, die het programmateam helpt om samen te bepalen wat we moeten doen om jonge zorgprofessionals te behouden in de zorg.

Het programmateam bestaande uit:
Suzan Willems (Humanitas), Ellen Bakker (Hogeschool Rotterdam), Tanja GijsenBergh (Laurens), Christl Kranenburg (Albeda), Mariska Larssen-Pols (Ikazia), Arie Hettinga (Hogeschool Rotterdam), Lenneke Nienhuis (Curamare), Margreet Sijbring (Pameijer) en Anna Hoogmoed (deRotterdamseZorg). Samen verkennen ze de mogelijkheden en geven ze vorm aan het programma.

Heb jij ideeën, goede voorbeelden of wil je ook meedoen aan dit initiatief? Neem dan contact met ons op!

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.