Kansen voor de zorg: HPP Bootcamp stimuleert contractuitbreiding

20 april, 2023
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Stichting Het Potentieel Pakken start op woensdag 24 mei weer met de HPP Bootcamp!

De HPP bootcamp wordt vier keer per jaar georganiseerd. Een manier voor zorginstellingen om op een laagdrempelige manier kennis te maken en zelf aan de slag te kunnen met het thema contractuitbreiding.

Stichting Het Potentieel Pakken (HPP) heeft als maatschappelijke missie: onderbenut potentieel inzetten voor het oplossen van arbeidsmarkt-vraagstukken binnen organisaties, sectoren en de Nederlandse economie, zoals de groeiende tekorten in de zorg en het onderwijs. Contractuitbreiding in de Zorg is het eerste initiatief van HPP, gestart in mei 2019, en heeft als doel arbeidstekorten in de zorg terug te brengen door de deeltijdfactor, het gemiddeld aantal gewerkte uren van werknemers in de zorg, te verhogen. Naast het begeleiden van intensieve 6 maanden durende trajecten binnen zorginstellingen, richt HPP zich op het creëren van bewustwording onder zorgmedewerkers en het actief delen van kennis en ervaring met zorgorganisaties.

De HPP Bootcamp

De HPP Bootcamp bestaat uit een serie van 6 workshops die wekelijks plaatsvinden. In de workshops zoomen we in op de diverse interventies die van belang zijn om het thema contractuitbreiding niet alleen op de kaart te zetten binnen jouw organisatie, maar ook daadwerkelijk grotere contracten te realiseren.

Voor wie?

✓ De HPP Bootcamp is bedoeld voor zorginstellingen die aan de slag willen met het thema contractuitbreiding: omdat ze grotere contracten zien als oplossing voor bijvoorbeeld openstaande vacatures en de hoge inzet van PNIL of omdat ze voordelen van grotere contracten zien voor hun medewerkers en cliënten.
✓ De HPP Bootcamp helpt organisaties zelf aan de slag te gaan met concrete interventies om grotere contracten mogelijk te maken, maar kan ook een mooie eerste kennismaking zijn met het HPP denken voor organisaties die een traject met volledige ondersteuning van een HPP team overwegen.
✓ Per instelling vragen we twee vaste deelnemers die alle workshops bijwonen. Vaak is dat een combinatie van een (senior) HR-medewerker, een (team)manager of iemand anders die zich binnen de organisatie bezighoudt met dit onderwerp. Daarnaast kunnen per workshop extra specialisten worden uitgenodigd om aan te sluiten, bijvoorbeeld op het gebied van roostering, communicatie of HR.
✓ Er zitten geen kosten verbonden aan deelname aan de HPP Bootcamp.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.