Overdragen producten en diensten

20 april, 2023
Netwerk

Vanuit de jarenlange samenwerking van zorg- en onderwijsinstellingen in deRotterdamseZorg zijn producten en diensten ontstaan die werkgevers kunnen helpen bij de aanpak van hun dagelijkse personele uitdagingen. Vaak is het beheer van deze producten en diensten ondergebracht bij bureau deRotterdamseZorg. Inmiddels blijkt dat dit voor veel producten en diensten niet meer even logisch en vraagt het beheer en onderhoud ervan bureau deRotterdamseZorg meer tijd en geld dan gewenst.  

Omdat veel producten en diensten nog steeds heel helpend zijn voor de werkgevers nemen de we komende periode de tijd om per product of dienst zorgvuldig te zoeken naar organisaties om het beheer van enkele producten en diensten aan over te dragen. Op die manier ontstaat ruimte om ons nog meer te richten op projecten die verbonden zijn met onze focusprogramma’s en die vanuit regionaal kader opgepakt moeten worden. Zodat uiteindelijk de aandacht van bureau deRotterdamseZorg kan uitgaan naar daar waar onze kracht ligt: het gezamenlijk aanpakken van de arbeidsmarktuitdagingen in deze regio.  

Criteria 

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken of een product of dienst bij bureau deRotterdamseZorg belegt moet blijven zijn enkele criteria opgesteld.   

Producten en diensten blijven in beheer van deRotterdamseZorg als: 

  • ze een regionale component hebben  
  • het noodzakelijk is dat het door een onafhankelijke partij wordt beheert 
  • ze nog in een opstartfase zitten. Voor producten en diensten die ‘op eigen benen kunnen staan’ wordt een andere plek gezocht.
  • passen binnen de programma’s en/of missie van deRotterdamseZorg   
  • de subsidie voor het beheer van het product of dienst beschikt is aan de regio 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.