Nieuwe knowmads bij bureau deRotterdamseZorg

27 september, 2022
Netwerk

Bij deRotterdamseZorg werken we samen aan één missie: de zorg in Rotterdam sterk maken en voorzien van voldoende goed opgeleid zorgpersoneel, nu én in de toekomst. Het bureau deRotterdamseZorg wordt sinds kort versterkt door twee nieuwe projectleiders.

 

Renske van der Zee – Knowmad

Sinds 1 augustus jl. is Renske van der Zee gestart als Knowmad bij deRotterdamsezorg. Renske wordt vanuit Enver bij deRotterdamsezorg ingezet en gaat als kennisreiziger aan de slag om bij verschillende aspecten van deRotterdamsezorg mee te kijken. Ook wordt Renske als projectleider ingezet op specifieke projecten, producten en diensten. ‘Ik wil met mijn kennis als systemisch werker een bijdrage leveren aan de veranderprocessen die de zorgsector meemaakt. Alles en iedereen is met elkaar verbonden en alles wat we doen heeft invloed op elkaar. Dit zijn uitdagende processen, waar overkoepelend (systemisch) kijken een meerwaarde is. Daarnaast hoop ik een breder beeld te krijgen van alle zorgorganisatie die regio Rotterdam te bieden heeft en hoe we overkoepelend met elkaar kunnen samenwerken. Het zal een inspirerend jaar worden!’.

 

 

Jude Scheele – Knowmad

Voor een jaar mag ik als Knowmad projectleider voor 2 dagen in de week bij deRotterdamseZorg aan de slag. De rest van de week ben ik werkzaam bij het Albeda Zorgcollege en geef les aan Verzorgende-IG, BBL studenten. Het is uitdagend en innoverende werk waar je geen minuut stil staat.
Waarom een jaar deRotterdamseZorg? Ik hoor van mijn studenten, en ook tijdens bezoek aan VVT-instellingen dat er veel zorgen zijn over de werkdruk en dat men wanhopig kijkt naar de toekomst. Echter is één van mijn stokpaardjes, “sta op en laat jezelf zien en horen” anders veranderd niets. Ik vertel mijn studenten dat er veel werk wordt verricht om te kijken naar de toekomst van de zorg. Doordat ik mij daarin hebt verdiept en ook meegewerkt heb aan het WelSlagen traject kwam ik in contact met deRotterdamseZorg en raakte ik nieuwsgierig, dusdanig dat ik ging solliciteren om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de zorg.Ik ben meer dan 30 jaar verpleegkundige met ervaring zowel intramuraal als extramurale en heb daarnaast 6 jaar ervaring in het onderwijs.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.