Subsidie aanvragen voor het opleiden van digicoaches: hoe bereid je je aanvraag voor?

24 februari, 2021
LEREN & ONTWIKKELEN

Op dinsdag 2 maart 2021 opent ronde 2 van de regeling Training tot digicoach. De vorige ronde was erg populair en het voucherplafond was snel bereikt. Wil je daarom je kansen vergroten op het doen van een succesvolle aanvraag? Lees dan snel wat de belangrijkste wijzigingen zijn in de regeling en wat je nu al kan doen om je aanvraag voor te bereiden.

De Training tot digicoach is bedoeld om medewerkers uit de eigen organisatie op te leiden tot digicoach. Zij kunnen vervolgens collega’s met digitale vragen verder helpen en daarmee de digivaardigheid in de zorg vergroten.

Populaire regeling
Deze voucherregeling is ingericht op het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Per ronde is een maximum aantal vouchers beschikbaar, als dit voucherplafond is bereikt wordt de ronde (voortijdig) gesloten. We raden daarom iedereen aan om niet te wachten tot het laatste moment met aanvragen.

Wat kan ik verwachten van ronde 2?

De subsidieoproep is op een aantal punten hetzelfde gebleven en op een aantal punten aangepast. Hieronder hebben wij alvast de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet zodat jij je aanvraag al zo ver mogelijk kan voorbereiden:

  • De doelgroep van de regeling is uitgebreid. Naast zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet, kunnen nu ook aanbieders van forensische zorg, die valt onder het ministerie van Justitie en Veiligheid, een aanvraag indienen.
  • Organisaties die eerder een voucher hebben ontvangen voor de Training tot digicoach, zijn uitgesloten van deelname in ronde 2. De reden hiervoor is om zo veel mogelijk verschillende organisaties de kans te geven om een digicoach op te leiden.
  • Elke ronde heeft een eigen aanvraagformulier. Aanvraagformulieren uit ronde 1 zijn niet geldig en worden daarom niet in behandeling genomen. Het juiste formulier is vanaf 2 maart te vinden in de subsidieoproep.
  • Bij je aanvraag kan je voorkeur aangeven voor een van de twee trainingsbureaus. Neem eens een kijkje bij Q-Academie en Buro StrakZ.
  • In het aanvraagformulier moet je antwoord geven op een aantal vragen over de digicoach. Denk daarom van te voren na over een goed en beargumenteerd antwoord op de volgende vragen:
  1. Wat gaat de rol van de digicoach zijn in de organisatie?
  2. Wat is de toegevoegde waarde van de digicoach?
  3. Hoe wordt de rol van de digicoach geborgd na de training?
  • Per ronde kan je als organisatie maximaal één voucher aanvragen (en daarmee maximaal vier medewerkers trainen). Wil je meer medewerkers trainen? Dan kan je dit met eigen middelen en op eigen initiatief zelf organiseren met een trainingsbureau naar keuze.
  • De training start ergens in het voorjaar. Denk dus alvast na welke medewerkers in die periode beschikbaar zijn om de training te volgen.

Een volledig overzicht van alle voorwaarden vind je terug in de subsidieoproep die op 2 maart 2021 op de website van ZonMw wordt gepubliceerd. Vanaf dan kan worden ingediend tot 30 maart 2021, mits het voucherplafond niet eerder is bereikt.

Bron.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.