Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

18 februari, 2021
Corona-updates

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen worden opgeroepen om bij te springen in de zorg. De personeelstekorten in de zorg blijven in aanloop naar de mogelijke derde coronagolf groot. De inzet van (oud)zorgstudenten is hard nodig om ook deze periode goed te doorstaan. De studenten kunnen met hun opgedane kennis de zorg vooruit helpen in de coronacrisis en zich aanmelden voor een betaalde bijbaan in de zorg via Extra handen voor de zorg.

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties. De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal aan de slag in de zorg. Daarom gaat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek naar een belangrijke groep bijna-zorgprofessionals; de medisch studenten.

Tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding worden zij afhankelijk van de vraag in een organisatie gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid.

 

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg
Donderdag 18 februari is een online campagne gestart gericht op deze groep studenten. Studenten die een opleiding volgen tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts kunnen in zorgorganisaties de zorgprofessionals ondersteunen.

 

Wij doen mee!
deRotterdamseZorg is één van de regionale contactpunten voor Extra handen voor de zorg. Wij inventariseren vraag en aanbod in de regio en koppelen deze versneld aan elkaar. De campagne om medisch studenten te werven steunen wij. Inmiddels hebben we onze deelnemers voorzien van promotiemateriaal.

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.