Arbeidsmarktverkenning Laborantenfunctie

28 november, 2022
WERVEN & TOELEIDEN

Op 27 oktober 2022 heeft de kick-off Arbeidsmarktverkenning Laborantenfunctie plaats gevonden. Met deze verkenning zitten we met de volgende ziekenhuizen aan tafel: Het Erasmus MC, het Ikazia, het Maasstad, het IJsselland, CuraMare, het Fransciscus en het Spijkernisse MC. Vanuit elk ziekenhuis sluit een P&O adviseur aan om met elkaar in gesprek te gaan over de tekorten rondom de laboratenfuncties in het ziekenhuis.

Tijdens deze arbeidsmarktverkenning zullen we inzoomen op de verschillende laboratenfuncties die het ziekenhuis kent zoals KNF laborant, Hartfunctie laborant, Vaat laborant, Longfunctie laborant, Radiotherapeutisch laborant en Radio diagnostisch laborant. We zullen landelijke cijfers en bevinden vergelijken met de regionale cijfers. Daarnaast zullen er bij de vervolgsessies ook input gegeven worden vanuit de lijnmanagers, academie/leerhuizen, recruitment en de laboranten zelf. Aan het einde van Q1 2023 hopen de P&O adviseurs met elkaar een duurzaam plan van aanpak op te leveren hoe ze met elkaar de toenemende tekorten voor de laborantenfunctie kunnen aanpakken.

De kick-off van 27 oktober 2022 was een zeer geslaagde bijeenkomst waar men met elkaar heeft besloten dit traject samen aan te gaan en te zoeken naar een gezamenlijke, duurzame oplossing. Er zijn al veel ideeën langs gekomen die een bijdrage kunnen leveren aan de tekorten rondom deze functiegroep. Een goede start van een belangrijke arbeidsmarktverkenning, waarbij de Laborant van de Toekomst centraal staat.

Mocht je meer willen weten van de Arbeidsmarktverkenning Laborantenfunctie, neem dat contact op met Renske van der Zee.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.