Health Innovation School 2-daagse

28 november, 2022
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Vorige week kwamen 80 innovators van de Health Innovation School Utrecht en Rotterdam voor het eerst in de geschiedenis van de HIS fysiek met twee regio’s bij elkaar. Op het Landgoed Zonneoord kregen de deelnemers lezingen en workshops van Wim Post, Reon Brand, Beatrijs Voorneman, Janneke Steijns, Netteke Koster, Nadine de Vries, Mark Slager, Waldemar Hogerwaard. Hoewel de ‘persistente problemen’ waar de deelnemers mee aan de slag gaan niet eenvoudig om te buigen zijn, was het opvallend hoeveel energie er is onder de deelnemers. Er werd regio overstijgende samenwerking gezocht, nieuwe vriendschappen gesmeed en ervaringen gedeeld.

Na een inspirerend verhaal van Wim Post over de historie van het landgoed, het werk van Noaber en een fabel die tot nadenken aanzette, nam Reon Brand ons mee in de vier toekomstige stromingen die hij tijdens zijn onderzoek naar perspectieven op de toekomst heeft onderscheiden. Samen met innovator Mark Slager praatte Waldemar Hogerwaard (organisator HIS) de groep bij op de onderwerpen transitie, invloed en innovatie dillema’s. Beatrijs Voorneman vertelde over de reframing methode met voorbeelden zoals De VraagApp, wat de deelnemers hielp met het perspectief op hun eigen ‘persistente probleem’ dat ze tijdens de HIS als actieproject aanpakken.

De volgende ochtend ging het verder met het Kijkglasmodel van Common Eye BV en aansluitend gesprekstechnieken met behulp van Liberating Structures door Netteke en Nadine van Morgens. Daarna werd de tweedaagse online voortgezet met een Design Thinking workshop van Robin Hooijer die de teams weer lekker praktische handvatten gaf om concrete stappen te zetten.

De komende maanden gaan de deelnemers aan de slag met hun actieproject waarvan de resultaten 31 maart en 3 april gepresenteerd worden. Voor die eindbijeenkomst gaat begin januari de vooraanmelding open, wil je erbij zijn meld je dan aan voor de HIS nieuwsbrief.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.