Kick-off: grip op verzuim

28 november, 2022
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

De VVT-organisaties in de regio doen veel op het thema verzuim, maar toch blijft de stijgende trend bestaan en is het niet genoeg naar de toekomst toe. Daarom is het onderwerp verzuim ook een belangrijk thema in de strategische arbeidsmarktagenda van het HPO VVT. De organisaties willen hun krachten bundelen en samen aan de slag.

Op 1 november is deRotterdamseZorg 7 deelnemers van 7 verschillende organisaties aan de slag gegaan met het thema ‘Grip op Verzuim’. Het was een feest van herkenning voor alle deelnemers en het delen van kennis vanuit hun eigen expertise was als heel positief ervaren. De deelnemers zijn stafmedewerkers die zich bezighouden met verzuim, bijvoorbeeld verzuimcoördinatoren, HR-adviseurs en preventiemedewerkers.

In de eerste sessie is er in twee groepen gekeken naar de trends die ze zien in het verzuim binnen elke organisatie. De deelnemers hebben een lijst gemaakt van redenen van verzuim en dat gekoppeld aan een mogelijk oorzaak, waarna zij hebben nagedacht in hoeverre deze interventies bij de mogelijk oorzaken aansluiten.

De deelnemers kwamen hierdoor zelf tot de conclusie dat ze meer informatie willen ophalen bij de leidinggevende die rechtstreeks contact hebben met de verzuimende werknemers en gaan dat ook in de komende weken uitvoeren. Een belangrijke punt wat steeds naar voren kwam is dat aandacht en betrokkenheid een grote rol speelt in het thema grip op verzuim.

In de volgende bijeenkomst wordt er nagedacht over hoe het lerend netwerk eruit gaat zien en de opgehaalde kennis gebruiken om verder te kijken naar de interventies die bekend zijn.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.