Cijfers en plannen na eerste ronde van regionaal werven & selecteren OK

23 juli, 2021
LEREN & ONTWIKKELEN

Bijna 40% van de studenten operatieassistent en anesthesiemedewerker maakt de opleiding niet afOm het opleidingsrendement te verhogen door middel van een betere match tussen student en ziekenhuis, zijn we in februari gestart met het gezamenlijk werven en selecteren van studenten operatieassistenten en anesthesiemedewerkers via de website www.samenopleidenok.nl.

De eerste regionale selectieprocedure is nu in de afrondende fase. Er zijn via de website bijna vijfhonderd sollicitaties binnengekomen. Van hieruit zijn er 192 kandidaten uitgenodigd voor één van de twee informatiebijeenkomsten waar ze extra informatie op konden halen en kennis konden maken met de ziekenhuizen. Vervolgens vond de selectie plaats op basis van een videopitch, een selectiegesprek, een meeloopmoment en een assessment. In totaal zijn er op deze manier 28 leerlingen geplaatst in de regio, 13 leerling anesthesiemedewerkers en 15 leerling operatieassistenten.

Deze eerste ronde van regionaal werven & selecteren wordt nu geëvalueerd en van daaruit wordt gekeken welke verbeteringen er doorgevoerd kunnen worden voor de volgende wervings- en selectieronde.

Naast het regionaal werven & selecteren is het projectteam ook aan de slag gegaan met een verdere uitwerking wat er nog meer mogelijk is om het opleidingsrendement te verhogen. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van de uitkomsten van het assessment.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.