Pilot uitwisseling OK-personeel gestart

26 juli, 2021
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Per 1 juni zijn de eerste OK-medewerkers gestart met hun uitwisseling! Negen medewerkers uit het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, IJsselland Ziekenhuis gaan de komende periode meedraaien op de OK in een ander ziekenhuis. Dit kan via het project Regionaal Uitwisselen OK dat gericht is op het bieden afwisseling, diversiteit in werkzaamheden en verdere ontwikkeling binnen het vak voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers.

Na de zomer worden deze eerste uitwisselingen geëvalueerd. Hoe hebben medewerkers deze uitwisseling ervaren? Welke leerdoelen hebben ze behaald en welke inzichten hebben ze opgedaan? Hoe hebben de ontvangende ziekenhuizen de uitwisseling ervaren? Al deze input neemt de projectgroep mee om de volgende uitwisselingen nog beter te kunnen faciliteren! De eerste geluiden zijn al heel positief!

Quotes van deelnemers:

“Verfrissend om nieuwe gezichten te zien. Super leuk om de gang van zaken rondom en ik de OK van een andere organisatie te beleven. Het uitwisselen van ervaringen is zeer waardevol. Het is een aanrader om eens uit je vertrouwde comfortzone te stappen, het prikkelt je, geeft nieuwe energie en inzichten.”

Caroline Vervoorn: van Maasstad Ziekenhuis naar Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

“Een inspirerende ervaring! Wat neem je mee terug naar eigen werkplek en wat laat je achter. Een uitwisseling zou voor iedereen goed zijn. Je leert anders kijken naar jezelf en naar je eigen werkplek. Wellicht waardeer je dingen weer die je altijd als vanzelfsprekend hebt aangenomen”

Inge Papavoine: Van het Ikazia Ziekenhuis naar het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.