Health Innovation School afgerond: nieuwe innovators afgeleverd

29 november, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Zo’n 50 professionals uit de zorg leerden de afgelopen maanden innoveren en innovaties verder de organisatie in te brengen tijdens de Health Innovation School 010, editie 2021. Deze vooruitstrevende doeners hebben een uitdagend en inspirerend half jaar achter de rug, met behulp van de coaches en vele sprekers. Zij gaan nu als échte innovator in de zorg werken en durven en kúnnen daar verandering vormgeven. deRotterdamseZorg is een van de organisatoren.

In verschillende groepjes gingen de deelnemers aan de slag over vraagstukken als: hoe is een gezonde leefstijl over 10 jaar vanzelfsprekend en toegankelijk voor alle Rotterdammers? Met mooi resultaat en een geweldig idee voor een gezonde leefstijl. Bekijk hier de video!

Het leverde mooie resultaten op zoals het product ‘Jouw verhaal verbindt’ dat bewoners en professionals in een wijk dichter bij elkaar kan brengen.

deRotterdamseZorg gelooft dat innovatie op de werkvloer verandering in de zorg kan brengen en gaf 5 wildcards weg. Renske Meijer, AIO Reumatoloog bij Maasstad ziekenhuis, was een van de winnaars en blikt terug op haar HIS avontuur:

“De eerste dagen van HIS Rotterdam heb ik nog scherp op het netvlies staan. Met name de energie zie heerst tijdens de lesblokken doet me goed. We bespraken de zorg op een abstract niveau en de pijnpunten werden blootgelegd. Daarnaast werden we in de wereld van design thinking en brainstorm getrokken. Het doel leek meer verward naar huis te gaan dan een project op te zetten. Gedurende de maanden daaropvolgend zijn we in groepjes de diepte in gegaan om de afzonderlijke vraagstelling te verhelderen. Hierin heb ik veel geleerd over stakeholders en het belang van blijven vragen totdat je zeker weet dat je het Echte probleem begrijpt. Het eindresultaat mag er zijn, als groep zijn we trots op alle stappen die we hebben gezet om uiteindelijk een prototype te presenteren.

Een mooi programma met veel uitdagingen voor iedereen die verandering teweeg wil brengen in de zorg, op welk niveau dan ook.”

Bekijk hier alle eindvideo’s. 

Lees meer over de Health Innovation School.

Bekijk ook de website van de HIS.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.