Inspiratiebundel Leercultuur

27 mei, 2024
LEREN & ONTWIKKELEN

Het afgelopen half jaar hebben verschillende professionals uit 12 zorgorganisaties deelgenomen aan het lerend netwerk Leercultuur van deRotterdamseZorg. Zij hebben hun eigen organisatievraagstuk rondom leercultuur meegenomen in het netwerk en door de methodiek van Actieleren zijn ze van probleem, tot oplossing tot experiment gekomen. Alle kennis & ervaring vanuit de groep is hieraan toegevoegd en daardoor ontstonden er nieuwe inzichten en handelingsperspectief.

De deelnemers hebben met elkaar inhoudelijke thema’s bepaald die zij ook graag verder wilden verkennen en verdiepen in het lerend netwerk, de volgende thema’s zijn aan bod gekomen: Meten van leercultuur, Ontwikkelen van ontwikkelen door Jeannot van Mierlo (Moon HRM), Verandermanagement, Gebruik van technologie in een lerende organisatie.

In deze inspiratiebundel over leercultuur vind je ideeën, handreikingen, boeken, artikelen en nog veel meer die zijn verzameld tijdens de looptijd van het lerend netwerk. Laat je inspireren en maak de vertaling naar je eigen organisatie.

We stellen dit beschikbaar zodat alle kennis die is uitgewisseld tijdens het traject van het lerend netwerk ook anderen kan helpen zelf aan de slag te gaan met het thema.

Samen zorgen we voor een sterke en veilige leercultuur in regio Rotterdam Rijnmond!

Disclaimer: Er is geen specifiek onderzoek uitgevoerd naar de best beschikbare literatuur. Aan dit product en de inhoud kunnen verder geen rechten ontleend worden. 

Klik op de afbeelding voor de inspiratiebundel.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.