Jaarplan 2020

21 december, 2019
ARBEIDSMARKTINFORMATIE

Jaarplan 2020: De arbeidsmarkt voor

Met 32 zorg- en onderwijsinstellingen hebben we één maatschappelijke opdracht: De zorg van Rotterdam voorzien van voldoende, goed opgeleid personeel. Zonder dat personeel is de zorg er simpelweg niet!

Samen kunnen we trots zijn op wat tot nu toe bereikt is. Dit wordt het jaar van hierop doorpakken; we gaan van resultaat naar impact. Dat is nodig, want de zorg ziet er in 2030 anders uit dan vandaag. En de verschillen zullen groter zijn dan in de afgelopen tien jaar.

Er is veel tegelijkertijd in beweging; snel schakelen is geboden. Met schakelen bedoelen we naast veel doen echt inhaken; samenwerken. Dit gaat het best als we hetzelfde voor de boeg zien. Om dit gezamenlijke beeld te bepalen blijven we dan ook arbeidsmarktonderzoek en research doen.

Projectmatig zetten we ons in voor een baanbrekende arbeidsmarktpropositie, digitale regionale stagecoördinatie, verdieping van netwerken en het stimuleren van innovatief gedrag, waarbij we ook uitgaan van digitale vaardigheid. Deze bewuste besluiten zorgen voor focus. Dit zal zichtbaar en meetbaar impact hebben op de vier delen van de arbeidsmarkt: toeleiden, opleiden, behouden en innoveren. Op elk van deze arbeidsmarktgebieden ben jij als lezer direct of indirect actief. Je bent omringd door mensen die dit net als jij belangrijk vinden. Daarom is deRotterdamseZorg het netwerk waar je bij wilt zijn en jouw inzet tot zijn recht komt.

Dus wees erbij, meer dan ooit tevoren. Want alleen als we de krachten bundelen, is onze regio de arbeidsmarkt vóór. Het jaarplan 2020 lees je hier.

Jacqueline Stuurstraat
directeur deRotterdamseZorg

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.