Kickout LEF!13 en Kick off LEF! 15

21 december, 2022
VERANDEREN & VERNIEUWEN

De snelle veranderingen in de zorg vragen veel van de medewerkers. Van hun persoonlijke kracht, verandervermogen en samenwerking. Het doel van LEF! is professionals in zorg en welzijn te versterken, die die veranderingen willen vormgeven en durven te trekken, echte change agents. Het LEF!-programma biedt deelnemers de kans om sector overstijgend naar de zorgtransitie te kijken, hun (persoonlijk) leiderschap, veranderkracht en samenwerkingsvaardigheden te ontwikkelen en een breed netwerk te bouwen.

Inmiddels is de 13e LEF! groep afgerond tijdens de kick-out begin november 2022 en is LEF! 15 begin december gestart.

Testimonial van LEF!13 deelnemers:

Mijn avontuur bij LEF is een surprise geweest.
Ik heb enorm om mezelf kunnen lachen omdat je toch geneigd bent te willen leren waar je eigenlijk niet zo goed in bent. Gaandeweg heeft het mij juist gebracht dat te accepteren en weggestopte interesses te (her)ontdekken. Door vaker ‘ja’ tegen deze dingen te zeggen zijn er leuke nieuwe uitdagingen op mijn pad gekomen!
– Enver, Daphne, Imka, Robert en Leffers bedankt voor dit mooie jaar! 

Een van de belangrijkste lessen voor mij was: contact voor contract!

De kracht van kwetsbaarheid, dat is echt een kernpunt van Lef! voor mij geweest. Pas het bijna dagelijks toe, het zorgt voor veel meer verbinding.

Eat that frog! -> dat heeft me echt geholpen, om dat te denken en dingen gewoon te gaan doen of uitproberen.

”Toon LEF en omarm je inner sukkel! LEF-programma heeft ervoor gezorgd dat ik LEF heb getoond door de uitdaging aan te gaan om mij persoonlijk (leiderschap) te ontwikkelen. Ik heb mezelf ontwikkeld door open te staan voor een eerlijk (en educatief) gesprek, zowel met anderen als met mezelf. Iedereen is uniek en bezit meer kwaliteiten dan van tevoren (bij jezelf) bekend.

Kick off Lef! 15

8 december 2022 was de kick off van Lef!15. Deze editie is weer begonnen met een mooie groep van 12 deelnemers waarin veel diversiteit zit. Man, vrouw, van 20jarige tot 40 jarige. Afkomstig uit verschillende sectoren: ziekenhuizen, VVT, GZ, GHZ en jeugdzorg. Uit primair proces, ondersteunende diensten en wel/niet leidinggevend. Samen gaan zij een jaar aan de slag met de ontwikkelingen in de zorg, hoe je veranderingen vorm geeft, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en samenwerken.

De middag was gevuld met leuke werkvormen en goed in balans met alle informatie die ook moet worden gedeeld. De kick off was daarmee afwisselend, intensief én effectief!

Het voegt als begeleider ook echt veel toe om de hele middag aanwezig te zijn, ik heb meerdere deelnemers luchtig leren kennen en ook de dynamiek van de groep, dat kan ook weer van pas komen in de begeleiding die ik geef.

De kick off is wel echt gelijk een kickstart, er gebeurt nu al heel veel en we gaan echt gelijk de diepte in. Nu al veel geleerd… 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.