Koplopers in de regionale transitie

12 mei, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

In de nieuwe update van de Regionale Transitie Gezondheid & Zorg delen twee koplopers hun visie op de zorg van de toekomst. Lees verder en schrijf je in voor de updates.

 

Wat doe je vandaag voor de zorg van morgen?

Monique: Iedere dag probeer ik versnelling aan te brengen op het gebied van digitale zorgverlening. Alleen als we de zorgverlening met elkaar écht anders inrichten, kunnen we de zorgvraag van onze inwoners in 2030 aan. Daarbij vind ik het belangrijk dat de ontwikkelingen bijdragen aan het verbeteren van uitkomsten van de zorg, maar ook makkelijk zijn in te passen in het leven van patiënten. Concreet wil ik samen met andere partijen onderzoeken hoe we thuismonitoring domeinoverstijgend kunnen inrichten.

Merlijn: Samenwerken met verschillende partners in de stad voor gezonde en vitale Rotterdammers. Ik richt me vooral op de samenwerkende aanpak van overgewicht en obesitas, sport en beweegaanbod voor Rotterdammers met gezondheidsachterstanden en de inzet van eHealth.

Wat is jouw missie?

Monique: Bijdragen aan zorgvernieuwing! Zodat deze zorg toekomstbestendig en samen met de patiënt wordt vormgegeven. Ik doe dat door anderen te inspireren, enthousiasmeren en aannames los te laten.

Merlijn: Zo veel mogelijk Rotterdammers helpen om grip te krijgen op hun gezondheid en vitaliteit.

Welke uitdagingen kom jij tegen?

Monique: De grootste: loslaten van wat we al jaren doen. Maar durf het! We hebben de kans om nieuwe kennis en technologieën toe te passen om het nog beter en effectiever te doen. Ook is het uitdagend om niet voor de patiënt te denken, maar de patiënt te betrekken.

Merlijn: Ik zie nog te veel vergelijkbare initiatieven, waarbij niet naar samenhang wordt gekeken. Ook het realiseren van goede samenwerking tussen het medische en het sociale domein is een uitdaging, net als het thema zorginnovatie binnen de gemeente.

Welke oproep wil je delen?

Monique: Toon lef en durf te proberen. Dus val, sta op en leer. Sorry zeggen kan namelijk altijd.

Merlijn: Trek samen op in de transitie naar toekomstbestendige zorg en ondersteuning. Ga daarbij uit van gemeenschappelijke vraagstukken en gebruik die als vertrekpunt om samen met verschillende organisaties aan de slag te gaan.

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.