Interne strategische personeelsplanning lerend netwerk

20 mei, 2021
ARBEIDSMARKTINFORMATIE

De sector staat onder grote druk om op niveau te blijven presenteren. Door vergrijzing stromen er de komende jaren veel professionals uit en daarnaast switchen zorgprofessionals vaker naar een beroep buiten de zorg. Om hierop te anticiperen wordt er in Nederland in veel organisaties al gestart met datagedreven HR beleid.

Een mooi voorbeeld is die van zeven Noord-Limburgse ouderenzorgorganisaties die op strategisch HR-niveau hebben samengewerkt. Kennisdeling, datagebruik en scenario-denken stonden hierin centraal. Voor meer informatie en inspiratie hoe ze dat hebben gedaan lees dit artikel.

Ben of wil je ook aan de slag met interne strategische personeelsplanning? In samenwerking met PFZW bieden we een lerend netwerk aan over interne strategische personeelsplanning.

In april gaven we een Q&A sessie met PFZW.
Marcel Haverkamp en Angelique Wouters namen ons mee in hoe PFZW daarbij zou kunnen ondersteunen. Dit zullen we verbinden aan de programma’s en projecten van deRotterdamseZorg. Bekijk de de presentatie: datagedreven HR workshop deRotterdamseZorg.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.