NV en V&VN brengen nieuw overzicht van interventies om zorgmedewerkers te behouden

24 februari, 2022
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Het nieuwe portfolio van Merkbaar Beter biedt een helder overzicht van 61 interventies die ingezet kunnen worden om zorgmedewerkers te behouden. Zorgorganisaties kunnen samen met het project Merkbaar Beter van CNV en V&VN de oorzaak van uitstroom in kaart brengen om vervolgens een passende interventie te kiezen. Vanuit onze regio staan er 3 voorbeelden in het portfolio.

#11 Ontwikkelafdeling (te vinden in portfolio onder categorie ontwikkelmogelijkheden en categorie werkdruk) van Aafje Thuiszorg.

#24 Vernieuwend werken in de zorg (te vinden in portfolio onder categorie ontwikkelmogelijkheden) van jullie zelf.

#25 Koerskaart, meer info over toepassing in het EMC:

 

KoersKaart: Medewerkers Erasmus MC spelenderwijs fitter tijdens nachtdiensten – Life Sciences & Health 010 (lifesciencesandhealth010.nl)

Merkbaar Beter heeft als doel om de uitstroom uit de zorg te verminderen. CNV Zorg & Welzijn en V&VN voeren het project uit en vullen elkaar aan met kennis over wat er leeft onder zorgprofessionals. Beide verenigingen bestaan uit medewerkers in zorg en welzijn. Daardoor weten zij goed hoe zorgmedewerkers te betrekken bij het vinden van oplossingen. Met als gezamenlijk doel: merkbare verbetering om gezond en prettig werken in de zorg te waarborgen. Zodat werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

‘Het is nu meer dan ooit nodig om écht een verschil te maken, door zorgmedewerkers actief te betrekken bij het vinden van oplossingen om de uitstroom te stoppen,’ zegt projectleider Jacomijn Kruisbrink van CNV Zorg & Welzijn. ‘Elke organisatie is natuurlijk anders. Daarom bieden we maatwerk. Per zorginstelling kijken we waar de problemen liggen. Om hier een goed beeld van te krijgen gaan we in gesprek met zorgmedewerkers, bestuur en management. Deze gesprekken en dialoogsessies zijn gratis.’

Merkbaar Beter wil zoveel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties helpen om medewerkers te behouden. Teams en hr-managers die baat kunnen hebben bij Merkbaar Beter en interesse hebben in een kennismakingsgesprek, kunnen zich aanmelden op www.merkbaarbeter.nl

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.