Projectstartup Innovatief Opleiden OK fase 2

24 februari, 2022
LEREN & ONTWIKKELEN

Er zijn grote uitdagingen in het opleiden van voldoende professionals om op die manier aan de toekomstige zorgvraag te voldoen. Dit is niet anders binnen de OK-complexen in de regio.

Om meer op te leiden is het belangrijk om ook echt te gaan kijken hoe de opleiding anders vormgegeven kan worden in de praktijk, zodat dit uiteindelijk ook beter aansluit bij de huidige generatie nieuwe zorgprofessionals. De eerste aanzet hiervoor is gedaan in fase 1 van het project Innovatief Opleiden OK en heeft als resultaat een vernieuwd opleidingscurriculum voor operatieassistent en anesthesiemedewerker opgeleverd.

En nu pakken we door! Deze week was de project start up van fase 2 en hebben we met een enthousiaste groep nagedacht over het vervolg. We gaan met elkaar in kaart brengen welke onderdelen van de opleiding de meeste impact hebben op de ontlasting van de werkvloer. En van daaruit kijken hoe we dit anders kunnen organiseren en andere leermiddelen hiervoor kunnen inzetten. We begin met experimenten in verschillende ziekenhuizen en gaan dit verder uitbouwen voor de gehele opleiding en regio. Zodat we op die manier voor maximale impact gaan voor zowel de professional in opleiding als ook de gediplomeerde medewerkers en meer tegemoet komen aan de toekomstige zorgvraag.

Heb je goede ideeën of wil je eens doorpraten, neem gerust contact op met Robert Vossen.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.