Op verzoek: herhaling én vervolg webinars digitale vaardigheden

16 juni, 2020
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar het is lastig om mensen daar nu in te scholen. De afgelopen maanden heeft WGV Zorg en Welzijn daarom een aantal gratis webinars aangeboden. Honderden zorgmedewerkers hebben hier gebruik van gemaakt.

Op veler verzoek wordt een aantal webinars herhaald en zijn er nieuwe webinars ontwikkeld door Suzanne Verheijden en Marijke Bult.

Meedoen aan deze bijeenkomsten kan via deze link: aanmelden WGV Zorg en Welzijn aanbod digitaal vaardiger. Voorlopig zijn het webinars, hopelijk zijn later in de tijd fysieke bijeenkomsten mogelijk. Deze zullen dan in Deventer plaatsvinden. De gebruikte informatie uit de webinars is na elke bijeenkomst hier terug te vinden.

1. Coachen van minder digivaardige collega’s
Hoe helpt u collega’s snel bij de praktische digitale vaardigheden/vragen van dit moment. Een deel van de training digicoach maakt u mee tijdens het webinar op maandag 15 juni, van 14.00 tot 15.00 uur. Dit is een herhaling van een eerdere webinar.
2. Zelf digivaardiger worden
Benieuwd naar handige tips voor uzelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor is het webinar op dinsdag 23 juni van 19.00-20.00 uur. Dit is een vernieuwde versie van een eerdere webinar.
3. Programma aanpak organisatie digitaal vaardiger
Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van uw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak? Uitleg en tips worden gedeeld op maandag 29 juni van 13.00 -14.00 uur. Dit is een herhaling van eerdere webinar. De praktijkworkshop op 6 juli sluit hierbij aan.
4. Workshop organisatie digitaal vaardiger
Een praktische vertaling maken van het programma digitaal vaardige organisatie naar uw eigen organisatie. Sluit aan op het webinar van 29 juni. Een webinar, indien mogelijk fysieke bijeenkomst, op maandag 6 juli van 13.00 – 15.00 uur.
5. Empathie voor de digistarter
De digistarter heeft met veel drempels te maken. Zoals faalangst en laaggeletterdheid. Het onderwerp van het webinar of de fysieke bijeenkomst op maandag 21 september van 10.00 – 11.00 uur, is waar u in het geval van die drempels rekening mee moet houden.
6. Zelf digivaardiger worden
Bent u benieuwd naar handige tips voor uzelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor is het webinar op donderdag 8 oktober van 10.00-21.00 uur. Dit is een vernieuwde versie van het webinar van  23 juni.
7. Programma aanpak inclusief workshop organisatie digitaal vaardiger
Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van uw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak inclusief een workshop om dit naar uw eigen organisatie te vertalen? Doe dan op maandag 12 oktober van 13.30 – 16.00 uur mee aan het webinar of  de fysieke bijeenkomst. Dit is een herhaling en combinatie van de webinars van 29 juni en 6 juli.

Interesse? Aanmelden kan hier.

Al een paar jaar heeft deRotterdamseZorg aandacht voor het verbeteren van digitale vaardigheden in de zorg. Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar voor digitale zorg en ondersteuning op afstand die in deze tijd extra handig zijn, maar tegelijkertijd ook wat vragen van de vaardigheden van de zorgprofessional.

Heb je zelf een behoefte binnen digivaardigheden of een suggestie? Neem contact op met Marlies van Vianen.

 

Bron

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.