Opzoek naar beste match Ok medewerker en ziekenhuis

27 september, 2022
WERVEN & TOELEIDEN

Door de gezamenlijke te werven en selecteren van studenten voor de opleidingen tot anesthesiemedewerker en operatieassistent kan een betere match tussen student en ziekenhuis worden gemaakt. Sinds vorig jaar doen de ziekenhuizen dit vanuit het project Samen Opleiden OK om het opleidingsrendement te vergroten. Inmiddels is de vierde wervings- en selectieronde gestart, zijn verbeteringen doorgevoerd en vond een informatiebijeenkomst plaats waar ruim 100 bezoekers op af kwamen.

Wervings- en selectieronde gestart
Afgelopen zomer is voor de vierde keer de regionale wervings- en selectieronde gestart voor de opleidingsplaatsen voor anesthesiemedewerker en operatieassistent. Er zijn 14 opleidingsplaatsen voor de anesthesiemedewerker beschikbaar en 17 opleidingsplaatsen voor de operatieassistent in de hele regio.

Verbeteringen
Op basis van de eerdere rondes zijn verbeteringen doorgevoerd. Zo is het sollicitatieproces verkort naar maximaal 2 maanden, is er nieuw communicatiemateriaal ontwikkeld en wordt een regionale informatiebijeenkomst georganiseerd.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 20 september vond de informatiebijeenkomst plaats. Er waren ruim 100 bezoekers. Zij ontvingen na algemene informatie over het vak van operatieassistent en anesthesiemedewerker een uitleg over de opleiding door de ErasmusMC Academie. Het sollicitatieproces werd ook nog zorgvuldig toegelicht. Tot slot konden de bezoekers kennismaken met alle deelnemende ziekenhuizen op een informatiemarkt om zo een goed beeld te krijgen wat elk ziekenhuis te bieden heeft.

Sluiting 6 oktober
Tot en met donderdag 6 oktober is het mogelijk om te solliciteren voor de opleidingsplaatsen. Ken jij nog iemand die echt geknipt is voor het vak? Spreek diegene aan en deel je enthousiasme!

Solliciteren is mogelijk via www.samenopleidenok.nl

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.