V(V)/PAR leden ronden leergang Vernieuwend Werken in de zorg af

27 juli, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Samen aan de slag voor een toekomstbestendige zorg. Dat is waar deRotterdamseZorg voor staat, én dat is het idee achter de leergang Vernieuwend Werken in de Zorg. Drie leden uit het regionale V(V)/PAR netwerk in Rotterdam-Rijnmond hebben de gelegenheid gekregen van deRotterdamseZorg om deel te nemen aan de leergang. Op donderdag 15 juli zijn de opbrengsten van alle 17 deelnemers geoogst en dat geeft inspiratie! Bovendien is het motiverend om te zien hoe de deelnemers vanuit hun vakmanschap en persoonlijk leiderschap een bijdrage leveren aan de transitie van de zorg.

De opbrengsten van de 3 leden uit ons regionale netwerk die deelnamen aan de leergang:

Sanne de Rijcke (operatieassistent bij het Franciscus Gasthuis en Vlietland) wilde met de leergang bijdragen aan meer werkplezier voor haarzelf en haar collega’s, meer samenwerken en vertrouwen geven aan collega’s. Om operatie-assistenten ook tijdens de weekenddiensten bekwaam te laten voelen bedacht zij een digitale interactieve lijst. En terwijl ze met collega’s aan deze oplossing werkte, heeft ze haar persoonlijk leiderschap verder ontwikkelt.

Frans Balm, ambulant woonbegeleider bij Parnassia, boog zich over de vraag; hoe kunnen we in ons proces knel- en verbeterpunten signaleren en oplossen, of toepassen? Hij bedacht een digitale uitvoering van een verbeterbord werkend met een cyclus. Medio augustus gaat hij het proces oppakken om het verbeterbord in werking te laten treden.

En Elize Prins, verpleegkundig specialist bij Argos vond de training zeer leerzaam en erg nuttig. “Wij willen als PAR de Design Thinking methodiek ook gaan toepassen bij het behandelen van de daarvoor geschikte adviesaanvragen.” Tijdens de leergang richtte zij zich op de vraag: Hoe kunnen wij er zorg voor dragen dat het zorgplan een dynamisch werkdocument is, wat aan alle gestelde eisen voldoet en waarin de cliënt zijn actuele zorgvragen en behoeftes te allen tijde in kan herkennen?

Nieuwsgierig naar andere opbrengsten en de leergang? Bekijk hier de opbrengsten van alle deelnemers.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.