Project Regionaal Uitwisselen OK afgerond

20 december, 2021
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

De afgelopen jaren hebben de ziekenhuizen binnen deRotterdamseZorg samen gewerkt aan het project Regionaal Uitwisselen OK. In dit project maken de ziekenhuizen het mogelijk voor OK medewerkers in de hele regio Rotterdam-Rijnmond om tijdelijk van werkplek te wisselen. Door OK-medewerkers op deze manier te boeien en binden, zich te laten ontwikkelen en loopbaan perspectief te bieden verminderen we de uitstroom van OK-personeel in de regio, zorgen we dat zij duurzaam inzetbaar zijn en sterk in hun werk staan.

Een kijkje in de keuken bij een andere OK is niet alleen heel leuk, maar je leert ook nieuwe collega’s kennen en nieuwe OK technieken. In 2021 zijn er al bij wijze van proef 9 OK medewerkers uitgewisseld. Hun ervaringen: “Super leuk om technologische snufjes in een ander ziekenhuis op te doen.”. “Verfrissend, even uit je dagelijkse routine.”, “Goed voor mijn zelfvertrouwen”. En vooral: “Heel leuk en gewoon doen!!”

Deze proefperiode bleek voor zowel de OK medewerkers als de ziekenhuizen een succes. Daarom is het in de loop van 2022 mogelijk voor alle OK medewerkers in de regio om tijdelijk uit te wisselen met een ander ziekenhuis. Hoe dit er precies uit gaat zien berichten we begin 2022 op deze website.

Regionaal uitwisselen is één van de vier projecten van het programma OK van deRotterdamseZorg.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.