Subsidie ‘Tel mee met Taal’ binnenkort aan te vragen

15 december, 2021
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Van 1 januari tot en met 28 februari 2022 is het weer mogelijk om de subsidie ‘Tel mee met Taal’ aan te vragen. Deze subsidie is gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid door te investeren in de basisvaardigheden van werknemers. Subsidie is mogelijk voor scholingen die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van werknemers.

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Belangrijk: subsidie is alleen in te zetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F, of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.

Meer informatie en aanvragen via https://www.telmeemettaal.nl/subsidie/werkgevers

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.