parkeren

Onderzoek: zorgmedewerkers ervaren veel parkeerproblemen

30 augustus, 2023
WERVEN & TOELEIDEN

Veel zorgmedewerkers in Rotterdam ervaren parkeerproblemen bij het uitvoeren van hun werk. Alternatieven als het openbaar vervoer worden vaak niet als veilig ervaren of sluiten niet goed aan op de werktijden. Dit blijkt uit een behoeftepeiling die deRotterdamseZorg in opdracht van de gemeente Rotterdam heeft uitgezet. Samen met zorgorganisaties gaan ze met de resultaten aan de slag.

De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons ook de randvoorwaarden van werken in de zorg te onderzoeken. Welke zaken spelen mee bij het werken in de zorg in Rotterdam en kunnen reden zijn van vertrek? In het project Aantrekkelijke Werkstad werkt deRotterdamseZorg samen met de gemeente Rotterdam aan bereikbaarheid zodat zorgmedewerkers hier willen (blijven) werken.

Behoeftepeiling parkeren

Allereerst is een behoeftepeiling uitgevoerd om de parkeerproblemen in kaart te brengen en ideeën te ontvangen voor oplossingen. Ruim 160 zorgmedewerkers hebben de behoeftepeiling ingevuld. Hieruit blijkt dat 87% knelpunten met het parkeren binnen de ring en het centrum ervaart. Opvallend is dat de parkeerkosten erg op kunnen lopen en medewerkers dit vaak zelf eerst moeten voorschieten. Alternatieven als het openbaar vervoer worden vaak niet als veilig ervaren of sluiten niet goed aan op de werktijden. deRotterdamseZorg gaat met de gemeente Rotterdam en diverse zorgorganisaties om tafel om aan de slag te gaan met de resultaten, met als doel samen met de gemeente Rotterdam een passend parkeerbeleid voor de gezondheidszorg op te stellen.

De opvallendste knelpunten, suggesties en quotes zijn gebundeld in een factsheet.

Factsheet Rotterdam goed en veilig bereikbaar

parkeren gemeente rotterdam

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.