pixa-bay

Nedap-les op school: beter voorbereid op stage

11 juli, 2019
LEREN & ONTWIKKELEN
ARBEIDSMARKTINFORMATIE

Het begon met een initiatief van het Hoornbeek College. Omdat er in het onderwijs vooral nog gebruik gemaakt wordt van clientdossiers op papier en nog niet van digitale varianten, besloot de school het clientdossier van Nedap te integreren in hun onderwijsprogramma. Dat zorgt voor een betere aansluiting bij de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer.

deRotterdamseZorg omarmde het initiatief en deelde het met andere mbo- en hbo-opleidingen in de regio. Nedap, het meest gebruikte softwarepakket voor elektronische cliëntendossiers binnen de VVT, bleek al bestaande accounts te hebben die scholen konden inzetten voor opleidingsdoeleinden. Naast Hoornbeek zullen ook Albeda, Zadkine en Hogeschool Rotterdam in het nieuwe opleidingsjaar het digitale dossier steeds verder integreren in de opleiding. Daarnaast worden voorbereidende gesprekken gevoerd om ook het meest gebruikte EPD voor ziekenhuizen op te nemen in de onderwijsprogramma’s, zodat studenten die stage lopen in ziekenhuizen eveneens beter voorbereid aan de start kunnen verschijnen.

Belianne de Kock, projectleider bij deRotterdamseZorg, noemt het een aanwinst om de belangrijkste digitale systemen uit de praktijk te integreren in het beroepsonderwijs. “Het is één van de 15 interventie-projecten die moeten leiden tot kwalitatief betere stages. De impact van dit project is belangrijk, omdat het eraan bijdraagt dat studenten zich minder verloren voelen tijdens de eerste weken van een stage. Door de drukte op de werkvloer ontbreekt het wel eens aan aandacht van de begeleiders. Tegelijkertijd neemt het ook bij de werkbegeleiders druk weg, omdat er minder uitleg nodig is. Het mooiste vind ik de bereidheid van de scholen om dit zelf uit te rollen binnen hun onderwijsprogramma. Door als zorg en onderwijs samen te focussen op verschillende kleine interventies, maken we uiteindelijk het verschil voor stagiaires én krijgen we de arbeidsmarkt in beweging.”

Meer weten? Neem contact op met Belianne de Kock,  06-229 26 57

 

Headerphoto: pixa-bay

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.