Regionale werkgroep Onboarding

19 april, 2021
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Is onboarding bij jullie ook een belangrijke item in de organisatie? Gaan jullie in jouw organisatie in 2021 ook aan de slag om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven?
Gebruik de praktische tools en handige tips vanuit de Toolbox Onboarding om je onboardingsproces een stap verder te brengen.

De Toolbox is eind 2020 gelanceerd en daarmee beschikbaar gesteld voor alle leden van deRotterdamseZorg  en op smaak te maken voor jouw eigen organisatie.
Maar in 2021 willen we van resultaat naar impact. En zo ook voor de Toolbox Onboarding en de integratie met jullie onboardingsproces.
Daarom start er een regionale werkgroep Onboarding waarin het implementeren van de Toolbox en de praktische tools centraal staan en van elkaar geleerd wordt over wat werkt en ook niet werkt.
Op die manier kunnen we als regio een warm welkom geven aan elke zorgprofessional die komt werken.

Wat staat er de komende periode te wachten?

Twee digitale bijeenkomsten onder leiding van Wilma van der Leeuw van het Conforte InnovatieLab om met elkaar echt stil te staan bij je eigen proces en hoe dit is verlopen en hoe je een volgende stap kan zetten.

Bijeenkomst 1 – donderdag 6 mei van 10:00-11:00
Bijeenkomst 2 – dinsdag 1 juni 11:00-12:30

In de eerste bijeenkomst staat de start van deze werkgroep centraal. Denk hierbij aan een kennismaking met elkaar en zoomen we in hoe jij Onboarding intern hebt vormgegeven. Je krijgt hier inzichten in jouw eigen proces en het proces van de anderen.

Tijdens de tweede bijeenkomst pakken we door op de eerste bijeenkomst door met elkaar de processen verder uit te pluizen. Wat leer je hierin van elkaar? Daarna inspireren we je met tips & tricks die helpen om te bepalen welke volgende stappen jij kunt zetten. Aan het einde van de tweede bijeenkomst bepalen we samen het vervolg en staan we stil bij de vraag: “Wat heb jij nodig om meer impact te maken?”

Is jouw organisatie nog niet aangesloten en wil je hier ook bij zijn? Meld je aan door een mail te sturen naar info@derotterdamsezorg.nl o.v.v. regionale werkgroep Onbaording.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.