Vernieuwers gezocht voor de Health Innovation School!

19 april, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

De transformatie van zorg onvermijdelijk. Willen we aan de zorgvraag van de toekomst voldoen, dan is verandering écht nodig. De Health Innovation School (HIS) leert professionals uit de zorg innoveren en innovaties verder de organisatie in te brengen.

Over de Health Innovation School
Dit programma is ontwikkeld als antwoord op de groeiende hoeveelheid veranderingen waar organisaties en mensen mee in aanraking komen. De snelheid, omvang en complexiteit van de ontwrichting die afkomt op de huidige gezondheid en op de gezondheidszorg is groter dan we hebben meegemaakt in de laatste eeuw (zoals al is gebeurd in andere systemen van de Nederlandse en internationale maatschappij zoals de detailhandel, bankieren, productie en andere sectoren). Harder werken is niet de oplossing, slimmer werken wel. De Nederlandse gezondheidszorg als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierin, richten zich op innovatie als een van de bouwstenen voor een transformatie van gezondheid en zorg. Dit jaar staat het thema transformatie centraal in de Health Innovation School Rotterdam. Onderlegger is de 3Dprint van deRotterdamseZorg, een schets van de toekomst van zorg.

Deelnemen
De Health Innovation School (HIS)  is er voor alle professionals binnen het domein van gezondheid, zorg en welzijn en nog niet veel ervaring hebben op het gebied van innovatie. We geloven dat een aanpak met ‘the whole system in the room’ meer mogelijk maakt en samenwerking stimuleert. Dit houdt in dat de deelnemers van een HIS bijvoorbeeld rollen hebben als ondernemers, verpleegkundigen, verzekeraars, beleidsmakers, toezichthouders, patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten en andere rollen. De grootste overeenkomst van de deelnemers is dat zij allemaal het verschil willen maken.

Als sponsor van de HIS mag deRotterdamseZorg, 5 wildcards (ter waarde van €750 ex. BTW) weggeven voor de komende editie van juni t/m november 2021. Wij doen dat aan de meest gemotiveerde kandidaten, werkzaam bij een deelnemer van deRotterdamseZorg, die als échte innovator in de zorg willen werken en de verandering durven vorm te geven. Zitten er in jouw organisatie vooruitstrevende doeners die willen leren innoveren? Denk aan kwaliteitsadviseurs, HR medewerkers, beleidsmedewerker, artsen, innovatie managers etc. Meld ze bij ons aan voor de Health Innovation School editie juni t/m november 2021 en wie weet winnen zij wel 1 van de wildcards!

Vink hiervoor in het aanmeldformulier het vakje aan: “ja, mijn werkgever is aangesloten bij deRotterdamseZorg, ik wil kans maken op een van de wildcards”.
Meer informatie over aanmelding en de criteria van deelname vind je in deze pdf.

Voor meer informatie over de HIS kun je de website bezoeken: https://rotterdam.healthinnovation.school/.

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.