Terugblik op ons congres: Missie zorg 010

24 september, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Vorige week gingen we met ruim 200 bezoekers op missie tijdens ons Arbeidsmarktcongres: Missie Zorg 010. We onderzochten de (on)mogelijkheden van de toekomst van zorg in een toenemende zorgvraag in een krappe arbeidsmarkt. In 4 verdiepingssessies, 8 spot on sessies, een uitgebreid plenair programma en door meer dan 30 sprekers lieten de bezoekers zich inspireren, ontdekten zij hoe ze elkaar in de samenwerking kunnen versterken en ontvingen ze handvatten om de transitie van zorg verder te brengen. Ook stonden we stil bij de individuele missies die de deelnemers van het congres zelf hebben.

Wij kijken terug op een geslaagde dag waarin de we samen hebben stilgestaan bij de toekomst van zorg en de uitdagingen die dat met zich mee brengt. Want het moet anders. Diverse voorbeelden uit de regio lieten zien hoe dat eruit ziet. Maar ook gingen we de diepte in op thema’s als leercultuur, werkplezier, anders besturen en zeggenschap. En bovenal hebben we elkaar weer even kunnen zien en spreken. Want samen moeten het doen. Samen brengen we de zorg in beweging. Samen zijn we deRotterdamseZorg.

Digitale nazit met Ruud Veltenaar
Heb jij vragen naar aanleiding van zijn presentatie? Stel ze dan tijdens de digitale nazit op donderdag 28 oktober om 19.00 uur.
Meld je nu aan!

De meeste presentaties zijn terug te lezen:
Fit for the future – Miriam Boer
Sociale innovatie – Niels van der Weerdt
Zeggenschap van zorgprofessionals – Pieterbas Lalleman
Samenwerken in netwerken. Een complexe opgave. – Nanne Dodde Handout
Morgen gebeurt het! – Erwin Korevaar 
De toekomst van gezondheid en zorg – Joyce van der Niet
Flexibel opleiden – Marike Schoneveld

 

Bekijk de aftermovie:

 

Bekijk hier de individuele missies van bezoekers:
https://youtu.be/Wh9kfP-HKhQ

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.