Foto Rick Keus, 20190930, Welslagen Rotterdam

WelSlagen

 

Een kans om te gaan ontdekken of werken en leren in de zorg bij je past met behoud van uitkering en intensieve begeleiding.

WelSlagen draagt bij aan het terugdringen van de arbeidsmarkttekorten door extra personeel op te leiden, helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk in de zorgsector en richt zich op behoud van medewerkers. Deelnemers starten na het voorbereidingstraject WelSlagen aan een BBL opleiding voor Helpende of Verzorgende IG. Jorgen Rayman heeft het verhaal van Joany in beeld gebracht met dit prachtige filmpje, klik hier.

Resultaten

WelSlagen wordt binnen de regio Rijnmond o.a. bij Laurens tot uitvoering gebracht. In september 2023 start WelSlagen Laurens groep 10. Sinds de start in 2019 hebben 139 deelnemers het traject succesvol afgerond. Zij stromen bij Laurens door naar een BBL-opleiding voor Helpende of Verzorgende IG. Sommige deelnemers zijn als huiskamerbegeleiders aan de slag gegaan binnen Laurens.

Ook andere zorginstellingen binnen de regio Rijnmond zijn gestart met WelSlagen, waaronder Stichting Humanitas en De Zellingen. Inmiddels hebben er drie groepen WelSlagen Rijnmond (Regio) plaatsgevonden.

Zelf aan de slag?

Ook aan de slag met WelSlagen? Neem contact op met Lisanne Versteeg, adviseur Calibris Advies, 06-18895447. WelSlagen is een initiatief van Calibris Advies.

Headerphoto: Foto Rick Keus, 20190930, Welslagen Rotterdam

MEER PROJECTEN IN ONTWIKKELING

LEREN & ONTWIKKELEN
21 mrt 2023

Inzichtenonderzoek jonge zorgprofessionals

Momenteel is er een hoge uitstroom onder jonge zorgprofessionals, daarom is er b …

WERVEN & TOELEIDEN
huisvesting
18 dec 2023

Aantrekkelijke werkstad

De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons ook de randvoorwaarden van werken in de …

WERVEN & TOELEIDEN
23 jan 2019

Care to switch – switch to care

Verkorte HBO-Verpleegkunde opleiding voor zij-instromers. Snel HBO verpleegkundi …

MODERN WERKEN EN BEHOUDEN
23 jan 2019

Programma FLEX+

Flexibilisering van arbeid, met een gezonde verhouding tussen vast en flexibel p …

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.