Inzichtenonderzoek jonge zorgprofessionals

Momenteel is er een hoge uitstroom onder jonge zorgprofessionals, daarom is er binnen deRotterdamseZorg een onderzoek gestart. Met als gedachte dat de uitstroom omlaag moet, moet het behoud omhoog. Daarom hebben wij geen uitstroom onderzoek, maar een inzichtenonderzoek opgesteld.

Binnen dit inzichtenonderzoek gaan we kijken wat de concrete behoeftes zijn van de jonge zorgprofessionals om hen te behouden in de zorg, waarbij vorige onderzoeken zijn gebruikt als aanleiding. In de eerder gedane onderzoeken kwamen vooral veel termen naar voren, zoals uitval door hoge werkdruk, angst en stress, en behoud door groeimogelijkheden etc. Deze termen willen wij graag vertalen in concrete behoeftes die we alleen goed kunnen formuleren door in gesprek te gaan met de doelgroep. De uitkomst zal worden ingezet in ons nieuwe programma “Sterke start: integratie onderwijs en zorg”, waarbij onder andere meer leerwerktrajecten worden aangeboden en meer begeleiding wordt gefaciliteerd voor startende zorgprofessionals.

Dit alles heeft geleid tot het idee van het opzetten van focusgroepen. We zullen hierbij in verschillende organisaties binnen verschillende sectoren, met ongeveer 5 jonge zorgprofessionals <25 jaar, in gesprek gaan over hun invulling van deze termen en concrete behoeftes.

Meer informatie? Neem contact op met Daniëlle Kroon.

Headerphoto:

MEER PROJECTEN IN ONTWIKKELING

VERANDEREN & VERNIEUWEN
15 mei 2023

Lerend netwerk Digivaardig in de Zorg

Om aan de zorgvraag van de toekomst te kunnen voldoen speelt, naast voldoende ge …

WERVEN & TOELEIDEN
Foto Rick Keus, 20190930, Welslagen Rotterdam
12 nov 2019

WelSlagen

  Een kans om te gaan ontdekken of werken en leren in de zorg bij je past m …

MODERN WERKEN EN BEHOUDEN
23 jan 2019

Exit onderzoek

Grip op uitstroom door inzicht in vertrekredenen. Ongewenste uitstroom voorkomen …

MODERN WERKEN EN BEHOUDEN
25 mei 2021

Regionaal VAR netwerk Rotterdam – Rijnmond

Verpleegkundigen en verzorgenden behouden voor de zorg door het vergroten van ze …

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.